Ingrediënten (4 personen)

  • 2 kilogram Prins & Dingemanse mosselen
  • 125 gram chorizo, in kleine stukjes
  • 10 kleine, smakelijke tomaten, in stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • Klein bosje koriander, grof gehakt
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Gewokte mosselen met chorizo en rode peper zorgen direct voor een vakantiegevoel. Neem een hap van dit heerlijke, zomerse gerecht en je waant je even op een zonnig terras in een idyllisch Spaans dorpje.

Spoel de mosselen in ruim koud water. Kapotte mosselen, of openstaande mosselen die ook na een tikje op de schelp open blijven, gooi je weg. Verhit de wok. Bak de kleine stukjes chorizo, op laag vuur, zonder olie in 5 minuten knapperig. Voeg de ui, rode peper en knoflook toe en fruit 3 minuten op laag vuur. Doe de tomaat en witte wijn in de wok, breng aan de kook en laat zacht koken tot het grootste gedeelte van het vocht is verdampt. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat zeezout. Schep de mosselen bij het chorizomengsel. Doe de deksel op de wok en breng alles aan de kook. (Is je wok niet groot genoeg voor twee kilogram mosselen in één keer? Haal dan de helft van het chorizomengsel uit de pan en start met één kilogram mosselen.) Schud de pan een paar keer om. Na 5 à 6 minuten, of wanneer alle schelpen openstaan, zijn de mosselen gaar. Bestrooi met de grof gehakte koriander.

Lekker met getoast zuurdesembrood. Leg de plakken zuurdesembrood onder de grill of in de grillpan, tot ze bruin kleuren en knapperig zijn. Besprenkel met olijfolie. En vergeet niet de heerlijke tomatensaus met chorizo onderin de pan op te eten.