Ingrediënten (4 personen)

  • 2 kilogram Prins & Dingemanse mosselen
  • 30 gram roomboter
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 75 milliliter gin
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 200 milliliter crème fraîche
  • Zwarte peper
  • Zout

Eenvoudig en toch verrassend zijn deze mosselen gekookt met gin. Na het koken gaat er een fris sausje van crème fraiche, citroen en platte peterselie over de schelpen. Het feest is helemaal compleet met een zelfgemaakte Gin & Tonic bij je bord gin mosselen.

Spoel de mosselen in ruim koud water. Kapotte mosselen of openstaande mosselen die ook na een tikje op de schelp open blijven staan, gooi je weg. Smelt de boter in een mosselpan. Voeg de uien en knoflook toe. Doe het deksel op de pan en laat zo’n 10 minuten fruiten tot de uien zacht, maar niet bruin zijn. Zet het vuur hoger en voeg de mosselen en gin toe. Breng aan de kook en leg het deksel op de pan. Laat de mosselen op hoog vuur een paar minuten koken tot alle schelpen zich openen. Schud tussendoor een keer op zodat ook de mosselen onderin de pan openen. Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verdeel over 4 borden. Laat het kookvocht inkoken op hoog vuur. Voeg de nu de crème fraîche en platte peterselie toe. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Schep de roomsaus over de mosselen. Garneer met wat platte peterselie en serveer met stokbrood en roomboter.

Tip! Serveer met een Gin & Tonic!