Ingrediƫnten (4 personen)

  • 1 kilogram Prins & Dingemanse mosselen
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 theelepels kerrie
  • 5 takjes koriander, fijngehakt
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel suiker
  • Zout
  • Neutrale olie, zoals zonnebloem- of arachideolie

Zodra je een hap neemt van deze Indiase mosselen met romige currysaus, waan je je even in een restaurant in India. De mosselen zijn gegaard in een heerlijke romige currysaus. Een tikkeltje zoet door de kokosmelk en een beetje scherp dankzij de kerrie en rode chilipeper. Vergeet niet om er wat naanbrood of geurige pandanrijst bij te serveren, want de saus, tja die wil je gewoon niet laten liggen!

Spoel de mosselen in ruim koud water. Gooi kapotte mosselen, of exemplaren die open staan en zich na een tikje met de achterkant van een lepel of tegen het aanrecht, niet sluiten, weg. Verhit een flinke scheut olie in een grote wok of gietijzeren pan. Fruit de uien 8 minuten, tot ze zacht zijn. Doe de kerrie bij de uien en bak nog 2 minuten mee. Voeg de rode chilipeper, gember en knoflook toe. Bak 1 minuut en doe daarna de tomatenpuree, suiker, zout, kokosmelk en citroensap in de pan. Breng aan de kook. Als de romige currysaus kookt, schep je de uitgelekte mosselen erbij. Leg het deksel op de pan en kook de mosselen een paar minuten, tot de schelpen zich openen. Roer door en bestrooi voor je de Indiase mosselen opdient met fijngehakte koriander.

Tip! Eet er geurige pandanrijst bij of serveer met stukken naanbrood. Die helpen je uitstekend om de heerlijke romige kokoscurry op te deppen.