Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram Prins & Dingemanse mosselen
  • 25 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 200 milliliter ongezoete slagroom
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 700 milliliter visfond
  • 1 prei, gewassen en in repen van 4 centimeter
  • 250 gram zalmfilet, in grote stukken
  • 250 gram doradefilet, in grote stukken
  • 1/2 citroen, enkel het sap
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden

Wanneer je bezoek over de vloer hebt, wil je een schitterend gerecht op tafel zetten, maar tegelijkertijd ook genieten van het samenzijn. Dankzij dit vispannetje met mosselen, kan beide. Het gerecht staat binnen een half uur op tafel. Even kort de keuken in en daarna met z’n allen genieten. Het feestelijke vispannetje is puur van smaak en rijk gevuld, met Zeeuwse mosselen, zalmfilet en dorade. Combineer het met stokbrood of aardappelpuree.

Smelt de roomboter in een grote gietijzeren pan of een andere pan met dikke bodem. Laat kort bruisen, maar zonder de kleuren. Voeg op laag vuur de bloem toe. Roer goed met een houten lepel, tot het mengsel glad is. Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de saus glad en zonder klontjes is. Voeg de prei, witte wijn en visfond toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 minuten zacht koken. Voeg nu de zalm- en dorade filet toe. Roer voorzichtig door. Schep nu ook de mosselen in de pan. Laat 5 tot 7 minuten koken tot de schelpen openen en de vis gaar is. Breng het vispannetje op smaak met citroensap, peper, zout en peterselie.