Ingrediƫnten (2 personen)

  • 800 gram Prins & Dingemanse mosselen
  • 75 gram chorizo, in dobbelsteentjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 250 gram pompoen, in dobbelsteentjes
  • 1 blik tomaatstukjes (400 g)
  • 1 klein glas droge sherry
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 2 dikke sneden (zuurdesem)brood
  • 150 milliliter water
  • Olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Laat de blokjes chorizo op matig vuur uitbakken in een ruime, zware pan. Draai het vuur laag, voeg de ui en knoflook toe en fruit een paar minuten rustig mee. Voeg dan de pompoen toe en laat nog eens een minuut of 5 zachtjes fruiten. Gooi het blik tomaten leeg in de pan en voeg ook sherry, 150 milliliter water en de tijm toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen. Doe de mosselen in de pan, leg er een deksel op en kook tot ze open staan. Bak intussen de sneden brood goudbruin en krokant in een beetje olijfolie. Leg de sneden brood in 2 diepe borden. Proef de soep en maak hem zo nodig verder op smaak met zout en peper. Schep de soep in de borden en serveer direct.